Pilates

Physio Pilates nybörjar

Utmana dig själv och lär dig träna rätt!
PhysioPilates är pilatesträning i en liten grupp, som leds av en fysioterapeut som gått en PhysioPilates skolning. Timmen baserar sig på en metod för kroppskontroll som syftar till att öka styrka, uthållighet och välmående. I Physio Pilates drar man också nytta av instruktörens fysioterapeututbildning så att träningen blir säker och effektiv. Under kursens gång lär du dig att aktivera och stärka kroppens stödjande och stabiliserande muskler som djupa mag- och ryggmuskler, du förbättrar din kroppskontroll och ryggradens rörlighet.

Timmen passar för alla!

 

Anmäl dig genom bokningssystemet eller per  mail till info@wasavertical.fi

Betalning på plats.

 

PhysioPilates- Stark rygg - på beställning!

 physiopilates retuscherad2Under stark rygg timmen lär du dig hitta en neutral hållning och stärka muskler så att du klarar av att upprätthålla den. Du lär dig också att an vända kroppen och musklerna på ett säkert och effektivt sätt. Du lär dig röra rätt så att din kropp håller sig frisk och balanserad.
För att ryggen ska hållas frisk behöver du förutom en god hållning, kontroll, rörlighet, starka stabiliserande muskler och också förmåga att slappna av. Alla dessa delområden tränas under timmen. Timmen hålls i en liten grupp så du kan få stöd och hjälp och få anpassat övningarna så att de passar just dig vid behov. Timmen hålls av en fysioterapeut.
Kom ihåg att sköta om akuta ryggbesvär innan du kommer på timmen! i övrigt passar timmen för alla, också för gravida.

 

Om du inte hittar starkryggkursen i schemat för tillfället så kan du komma på physiopilatestimmarna istället! Berätta om dina ryggproblem åt instruktören före timmen så kan hon anpassa övningarna så att de passar dig!

 

 

Pilates props

958CC05C 678A 4128 9C56 80C94D9C3

På denna timme använder vi olika träningsredskap för att effektivera pilatesträningen.